luni, 21 ianuarie 2008

Seminar Regional Counting Lives-focus on substitution treatment, 2-4 decembrie, Bucuresti






Counting Lives 2, al doilea seminar regional focusat pe tratamentul de substitutie a reunit intr-o sala de conferinte de la Crowne Plaza reprezentanti ai Serbiei, Albaniei, Bosniei si Hertegovinei, Ungariei, Sloveniei, Kosovo, Bulgariei si ai IHRA(International Harm Reduction Association) din Londra. Timp de 2 zile s-au prezentat rapoarte de tara si s-a discutat despre posibile rezolvari ale problemelor fiecarei tari. La discutii au participat si Catalina Iliuta - din partea UNODC si Schona Schonning de la EHRN(Eurasian Harm Reduction Network).

Din Romania au fost prezenti Adela Sleam de la CPECA Timis, Roxana Brici de la CPECA Cluj si Marius Sapariuc de la CPECA Iasi, Corina Trascalie de la Administratia Nationala a Penitencirelor, Bogdan Glodeanu de la ALIAT.Dna Maria Georgescu, presedinta RHRN, a deschis Seminarul impreuna cu Valentin Simionov. Au mai vorbit Gabi Cicu ca reprezentant ANA si Mihaela Rosca despre activitatea CSM 4.

In a doua zi s-au organizat 2 grupuri de lucru care au incercat sa identifice piedicile in calea cresterii numarului de servicii si a calitatii lor. Reprezentantii fiecarei tari au alcatuit o lista cu dificultatile intalnite in propria tara, pentru a ajunge in final la o suma de probleme comune. Scopul acestui exercitiu a fost propunerea de solutii pentru surmontarea acestor probleme la nivel regional.

Seminarul a facut parte din proiectul "Prevenirea transmiterii HIV la adolescentii cu risc inalt de infectare din Romania" finantat de UNICEF si implementat de RHRN.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu