luni, 12 aprilie 2010

HCLU lanseaza programul de burse pentru jurnalisti „The Dark Side of Drug Policies”

Hungarian Civil Liberty Union lanseaza programul de burse pentru jurnalisti in cadrul proiectului European Drug Policy Initiative. Programul se numeste “The Dark Side of Drug Policies” - burse pentru jurnalisti interesati sa investigheze probleme specifice generate de implementarea politicilor in domeniul drogurilor in tarile lor de provenienta. Scopul acestor burse este de a constientiza media cu privire la consecintele politicilor antidrog la nivel local si national.

Context
Programul de burse este derulat in cadrul European Drug Policy Initiative (EDPI), un proiect derulat de ONG-uri europene ce are ca scop imbunatatirea politicilor din domeniul drogurilor si promovarea drepturilor omului si a reducerii riscurilor asociate consumului de droguri, vazute ca principii de baza in solutionarea actualelor probleme generate de productia si consumul de droguri. EDPI se deruleaza in 10 state europene: Bulgaria, Cehia, Danemarca, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Serbia, Suedia si Ungaria. Initiativa este coordonata de Hungarian Civil Liberties Union (HCLU), una dintre cele mai reprezentative organizatii europene ce promoveaza reforma politicilor in domeniu drogurilor. Proiectul este finantat de Open Society Institute (OSI), in cadrul Global Drug Policy Program si de Common Sense for Drug Policy (CSDP).

Termene limita
Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 10 mai 2010. Jurnalistii selectati urmeaza sa realizeze cite un raport (in limba lor materna) pina la data de 15 iunie. Articolele vor fi traduse in limba engleza si publicate pe website-ul oficial al HCLU de Ziua Mondiala Antidrog (26 iunie).

Anuntul complet poate fi consultat la adresa: http://drogriporter.hu/en/darkside .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu