vineri, 10 septembrie 2010

Photos: Inside a Romanian Drug House

Revista TIME a publicat in editia online un material despre Romania care avertizeaza cu privire la iminenta aparitiei unui nou val epidemic HIV. Puteti citi articolul aici: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,2017055,00.html . Daca pina anul acesta Romania serviciile de prevenire si tratament HIV erau vazute ca un model de buna practica, problemele aparute in ultima perioada o pot transforma intr-un model de politica gresita, un simplu „ASA NU!” Incetarea finantarilor internationale care permiteau desfasurarea programelor de schimb de seringi, epuizarea bugetului pentru tratamentul HIV cu patru luni inainte de incheierea anului, proasta gestionare a problemei drogurilor legale, lipsa de reactie a Ministerului Sanatatii in contextul cresterii cererii pentru serviciile de tratament substitutiv sunt tot atatea argumente in favoarea unei ipoteze pesimiste.

TIME ofera informatii despre situatia actuala si despre ce urmeaza sa se intample in Romania daca autoritatile vor continua sa ignore pericolul.


Articolul contine si un reportaj fotografic socant, ilustrind viata de zi cu zi a consumatorilor de droguri: fuga dupa heroina, injectari in locuri periculoase, mizerie, abandon, boala. Fotoreportaj: http://www.time.com/time/photogallery/0,29307,2017165,00.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu