miercuri, 24 iunie 2015

Eveniment în cadrul campaniei „Sprijin, nu pedepse!” – 26 iunie 2015

 

Pe 4 martie 2014, Daniel-Gabriel Dumitrache, zis „Dinte”, în vârstă de 26 de ani, parcagiu în Centrul Vechi, a decedat în custodia secției 10 de poliție din București. Nu este singurul moment în care contactele dintre forțele de ordine și persoane lipsite de apărare (săraci, parcagii, oameni fără adăpost, lucrătoare sexuale, consumatori de droguri etc.) au sfârșit cu încălcări ale drepturilor omului.

Pe parcursul ultimului an, Alexandru Fifea a cercetat contextul și circumstanțele care au condus la uciderea lui Daniel Dumitrache. Vineri, pe 26 iunie, începând cu ora 18:30 la Clubul Țăranului, Asociația Carusel și Romanian Harm Reduction Network (RHRN) vă invita la piesa de teatru „Voi n-ați văzut nimic” în regia lui David Schwartz, cu Alexandru Fifea și Cătălin Rulea.

Reprezentația va fi însoțită de o dezbatere la care vor participa organizații ale societății civile, mass-media și domnul Thomas Zosel, reprezentant al poliției din Frankfurt, care va aduce perspectiva germană asupra rolului forțelor de ordine în relație cu grupurile marginalizate.

Evenimentul face parte din campania mondială „Support. Don’t Punish” – „Sprijin. Nu Pedepse” și își propune analiza și deconstrucția mecanismelor sociale și a discursului public din spatele acestor abuzuri, precum și identificarea de soluții.

Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.

 

voi n-ati vazut nimic 2 mic_corectat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu