vineri, 30 noiembrie 2007

Intalniri si traininguri INTEGRATION

Participări întâlniri și traininguri:

În perioada iulie – noiembrie 2007 membrii echipei INTEGRATION au participat la diverse întâlniri și traininguri atât naționale cât și internaționale:

-
Drug Use and Roma Communities: A Regional Conversation – București: subiectul principal al seminarului a fost acela al modului de abordare a serviciilor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri adresate persoanelor de etnie roma din Europa Centrală si de Est, întâlnirea fiind organizată de OSI Public Health Program cu ajutorul ARAS printre participanți numărându-se reprezentanți din România, Macedonia, Slovacia, Bulgaria, Portugalia, Serbia, Ucraina, Lituania si OSI New York.

- „
Fonduri Structurale pentru capital uman 2007-2013. Scriere de proiecte”. Cursul a fost organizat de către Agenţia Naţionala Antidrog şi au fost invitaţi mai multi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale angrenate în desfăşurarea programelor de prevenire şi reducere a efectelor consumului de droguri cât şi reprezentanţi ai CPECA-urilor din ţară. Scopul acestui curs a fost să se cunoască modul de utilizare a managementului ciclului proiectului pentru pregătirea şi implementarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale şi de Coeziune; cadrul legislativ şi instituţional al României, documentele programatice; paşii pe care trebuie să- i parcurgă un solicitant pentru obţinerea finanţării; cererea de finanţare; documentaţia conexa solicitată la depunerea cererii de finanţare; evaluarea unui proiect; circuitul pe care îl urmează documentaţia pentru obţinerea finanţării şi organismele care intervin în evaluarea acesteia.

-
Reducerea Riscurilor Asociate Consumului de Droguri : curs de formare de formatori – CNPDS București : în cadrul acestui curs două persoane din cadrul Asociației INTEGRATION au fost acreditate ca formator de formatori de către Ministerul Sănătății Publice.

-
Conferinta Internationala “Impreuna – pentru drepturile celor dezavantajati” – Galați. Obiectivul principal al conferiței a fost acela de a lansa manualul cu modelele de bune practici în advocacy privind persoanele cu dizabilități din România, Bulgaria și Belgia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu