vineri, 30 noiembrie 2007

Ultimile activitati INTEGRATION

Începând cu luna iulie 2007 Asociația INTEGRATION derulează cu sprijin financiar GFATM două programe care se adresează în principal consumatorilor de droguri din București:

1. Prevenire HIV în rândul consumatorilor de droguri - OUTSIDE - scopul acestui proiect este să dezvolte şi să extindă serviciile de prevenire şi îngrijire oferite consumatorilor de droguri injectabile din România, urmărindu-se în special creşterea accesului la echipamente injectabile sterile, consilierea psiho-socială, consilierea pentru reducerea riscurilor asociate injectării, precum și referire la alte servicii existente.

2. Let’s Talk about Rights - obiectivul urmărit în cadrul acestui proiect este creşterea accesului populaţiei vulnerabile la serviciile de prevenire şi tratament – prin identificare şi documentarea cazurilor de încălcare a drepturilor consumatorilor de droguri injectabile, cât şi prin iniţierea unor dezbateri având ca subiect principal drepturile consumatorilor de droguri injectabile. Printre activităţile propriu-zise se numără: monitorizarea presei, efectuarea unor studii de caz, advocacy pentru drepturile omului şi în special pentru cele ale consumatorilor, sesiuni informative, forum de discuţii privind problemele consumatorilor.

Tot in cadrul acestui proiect este realizată, si va putea fi disponibilă începând cu luna decembrie 2007, pagina web a asociației: www.integration.org.ro, pagină care va oferi posibilitatea tuturor celor interesați de problematica drogurilor din România să se informeze și sa intre în contact, prin intermediul forumului de discuție, atât cu membrii organizației cât și cu alte persoane ale căror interese sunt comune.


O altă activitate pe care Asociația INTEGRATION o desfășoară este realizarea unui grup de suport care se adresază în principal consumatorilor de droguri care se află în momentul actual în tratament de menținere pe metadonă.
Scopul, urmărit de INTEGRATION şi implicit de cei care coordonează grupul de suport al acestei organizaţii, este să ofere consumatorilor sprijinul psihologic necesar pentru a depăşi momentele de criză – în special izolarea la care-i supune dependenţa, să-i responsabilizeze şi socializeze, grupul funcţionând adesea ca o oglindă în care fiecare se poate privi aşa cum apare în ochii celorlalţi. De aceea, pe lângă întâlnirile săptămânale cu actuali şi foşti consumatori, întâlniri în care au loc discuţii propriu-zise pe teme alese împreună cu membrii grupului, INTEGRATION mai asigură şi consiliere făcută de un specialist în domeniu.
Această activitate susţinută poate oferi celor implicaţi şansa de a se redescoperi şi de a da existenţei lor un nou sens. Consilierea are în vedere rezolvarea unor probleme specifice precum: luarea deciziilor, posibile soluţii în caz de criză, îmbunătăţirea relaţiilor cu ceilalţi.

Întâlnirile se ţin o dată pe săptămână la sediul INTEGRATION, durata unei întâlniri fiind de o oră şi jumătate. Acestea urmăresc:

1. socializarea;
2. conştientizarea problemei;
3. căutarea unei soluţii împreună cu consumatorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu