marți, 9 septembrie 2014

Studii etnobotanice (bandă desenată de Sorina Vazelina, realizată în cadrul campaniei „Support. Don't punish.”)

Etnobotanicele sau legalele sau, cum sunt numite oficial, substanțele noi cu proprietăți psihoactive au apărut în România între 2007 și 2008. Două tipuri de droguri: prafuri şi produse de fumat. Distribuitorii și vânzătorii pretindeau că sunt bune ca îngrășăminte de plante, aromatizante de cameră care produc o atmosferă relaxantă dacă le aprinzi într-un dispozitiv special, săruri de baie care fac pielea mai fină. Toată lumea știa că de fapt sunt droguri puternice în comparaţie cu ceea ce se găsea pe stradă în România.
Din 2012, magazinele de vise şi website-urile româneşti unde se puteau comanda „legale” au fost interzise. De atunci fenomenul a intrat în umbră, nici poliţia nu mai ştie exact ce se întâmplă. Deşi s-a redus, consumul nu a dispărut.
Această poveste este dedicată tuturor celor care au suferit de pe urma „legalelor” şi celor care au depăşit prejudecăţile şi stigma socială şi s-au luptat pentru viaţa semenilor acaparaţi de consumul compulsiv de „Pure by Magic”, „Specia Gold”, „Generation 2012”  şi celelalte prafuri care au omorât atâţia tineri abandonaţi de societatea noastră în criză perpetuă.











Descărcați banda desenată în format PDF.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu