Nordica Group a lansat produsul Screen Test, un kit de testare rapida pentru depistarea prezentei drogurilor in saliva sau in urina. Testele sunt disponibile in lantul de farmacii SensiBlu si au preturi cuprinse intre 26 – 120 lei.
Pentru o buna informare a tuturor celor interesaţi safolooseasca aceste teste, iata cateva fragmente din prospectul produsului:
• Produsul nu este destinat uzului medical sau pentru diagnostic.
• Nu folositi dupa data de expirare.
• Pastrati caseta cu benzile reactive in ambalajul inchis pana in momentul utilizarii.
• Toate esantioanele trebuie sa fie considerate ca posibil periculoase si trebuie manevrate cu precautii de utilizare corespunzatoare produselor posibil infectioase.
• Dupa utilizare, caseta trebuie eliminata conform normelor locale in vigoare.
Mai multe detalii despre aceste teste se gasesc pe adresa http://www.screenromania.ro/
Testele de depistare a drogurilor se aplica in general pe urina, par, sange, transpiratie sau fluide orale (saliva) pentru a determina prezenta sau absenta uneia sau mai multor substante psihotrope. Cele mai sigure sunt testele care folosesc saliva, deoarece se aplica pe loc si nu ofera posibilitatea falsificarii rezultatului de catre persoana testata. In cazul testelor aplicate pe sange sau urina, rezultatele acestora pot fi influentate daca persoana testata bea 1-2 litri de apa, diminuand astfel concentratia substantei psihotrope sub limita detectabila prin test.
Testele de depistare a drogurilor sunt folosite in general de angajatori sau de institutii ale statului in domenii in care consumul de droguri reprezinta un pericol pentru siguranta publica (de exemplu in companiile aeriene sau in armata). Uneori testele pot da rezultate fals pozitive, ceea ce poate duce la concedierea sau stigmatizarea unui angajat neconsumator de droguri. Testele fals pozitive pot apare atunci cand persoana testata a consumat produse ce contin mac, ulei de canepa sau alte produse alimentare obtinute din plante asemanatoare cu cele din care se extrag unele droguri. Din acest motiv testele pozitive sunt urmate de un nou test de confirmare, fie prin aplicarea unu nou test rapid, fie prin analize specifice de laborator. Statistici realizate in Statele Unite arata ca 5% din testele de urina dau rezultate fals pozitive.
Conform unui studiu independent privind testarea drogurilor la locul de munca realizat in 2004 in Marea Britanie, testarea fortata a unui angajat de catre angajator reprezinta o potentiala violare a dreptului la viata privata. Aceasta concluzie nu se aplica sectoarelor in care consumul de droguri poate afecta siguranta personala. Testarea obligatorie pentru depistarea drogurilor nu este foarte clar reglementata in legislatia europeana.
Mai multe informatii pe Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Drug_testing
e bine ca au aparut astfel de teste ,pentru ca parintii copiilor care consuma totfelul de prostii,nu-si pot da seama care este cauza pentru care copilul isi schimba comportamentul decat atunci cand e prea tarziu .e bine ca parintii sa aiba in casa astfel de teste si sa le foloseasca atunci cand au dubii despre odraslele lor.e teroare ce se intampla cu drogurile astea...si problema e ca nu se prea face mare lucru pentru stoparea lor.
RăspundețiȘtergereAceste teste ar trebui sa se faca si in scoli
RăspundețiȘtergereAceste teste ar trebui facute periodic si in scoli si chiar in unele institutii pentru-ca au fost cazuri cand s-au drogat chiar politisti si jandarmi.
dar pentru drogurile legale cine trebuie trasi la raspundere?????????citi copii au nenorocit drogurile legale???despre asta de ce nu vorbeste nimeni???????
RăspundețiȘtergereDrogurile legale sunt efectul pervers al prohibitiei drogurilor clasice. inca o dovada ca actualul sistem prin care controlam aceste substante nu functioneaza. putem deshide o discutie intreaga despre acest subiect, in functie de ce va intereseaza.
RăspundețiȘtergere